25 Ağustos 2009 Salı

Dolarda yükseliş bekleniyor



ABD'den toparlanmaya yönelik sinyaller gelmesine karşın doların zayıf seyri devam ediyor.
CNN Money'de yer alan bir analizde, doların önümüzdeki döneminde izleyebileceği seyre yönelik tahminler yer alıyor.

Analizde piyasalar yükselişe geçerken ve risk iştahı artarken doların değer kaybettiği hatırlatılıyor.
"Aslında burada ters bir durum var. ABD ekonomisi toparlanma sinyalleri verirken para birimi değer kaybediyor" denilen analizde, bu trendin çok da uzun sürmeyebileceği vurgulanıyor.

Toparlanmanın hâlâ zayıf seyrettiği hatırlatılan analizde, "Ekonomik toparlanma güçlendikçe ve temelleri çeşitlendikçe dolara olan güven de artacaktır ve hisse piyasaları ile doların birlikte arttığını görebileceğiz" ifadesine yer veriliyor.

Wells Fargo Kur Stratejisti Vassili Serebriakov, dolar işlemlerinde son bir yıldır izlenen stratejinin artık sona ereceğine dikkat çekti. Serebriakov, durgunluktan çıkışla yatırımcıların iyileşmenin dolar için olumlu olacağı sonucuna varacağını ifade etti.
Dolar son 6 ayda Euro karşısında önemli bir değer kaybına uğradı. Mart ayında 1,24 düzeyinde olan Euro/dolar paritesi 1,42 düzeyinde seyrediyor. Doların Euro karşısındaki değer kaybı bu dönemde yüzde 14'ü aştı.
İçeride de durum farklı değil. 10 Mart'ta 1,8250 ile tüm zamanların rekorunu kıran dolar 1,50'nin altında işlem görmeye devam ediyor. Doların son 6 ayda içerideki değer kaybı da yüzde 22'yi buldu. Mayıs başında 1,60'ın altına inen dolar bu seviyenin üzerine hiç çıkmadı.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...