20 Ağustos 2009 Perşembe

G.Saray Tallinn'i konuk ediyor


Galatasaray'ın Avrupa Ligi Grupları'nda doğru sadece bir adımı kaldı. Sarı-kırmızılılar Levadia Tallinn eşleşmesinde ilk maçını bu akşam 21.45'de oynayacak.
Aslan Eleme'ye doyamıyor Sarı-kırmızılıların Avrupa kupaları eleme turlarında şansı yaver gidiyor. Sarı-kırmızılılar, Avrupa kupaları tarihinde bugüne kadar Şampiyonlar Ligi'nde 12, UEFA'da ise 4 eleme turu eşleşmesinde yer alırken, bu eşleşmelerde rakiplerine karşı önemli bir üstünlük sağlamayı başardı.


Avrupa kupaları elemelerindeki 16 eşleşmesinin 14'ünde tur atlayan taraf olan Galatasaray, 2 kez ise rakiplerine boyun eğdi. Avrupa kupaları elemelerinde 32 maça çıkan Galatasaray, 22 galibiyet ve 8 beraberlik alırken, yalnızca 2 maçta yenilgi yaşadı. Bu arada Galatasaray bugünkü karşılşamayla beraber ilk defa bir Estonya ekibiyle oynayacak. Haftasonu Denizlispor karşısında ideal savunma dörtlüsü dinlendirilen Galatasaray'ın bu sefer Tallinn karşısında tam kadro çıkması bekleniyor. Teknik direktör Frank Rijkaard, Tallinn'in kendilerini zorlayacaklarını belirterek, "Bu takımın kolay olduğunu düşünürsek, bu mantık bizi çok büyük bir yanlışa sürükler. Çünkü Tobol'u hatırlamamız lazım, onlar da bu takım gibi ligin ortasına gelmişlerdi. Kondisyon olarak iyi bir takımdı o yüzden onlarla yaptığımız maçları hatırlamamız lazım. Elimizden gelenin en iyisini yapıp, iyi bir sonuç almamız gerekiyor" dedi. Galatasaray'da sakatlığı süren Linderoth ve Serkan Çalık'ın bu maçta forma giymesi beklenmezken, sarı-kırmızılıların yıldız ismi Elano'nun ikinci yarıda şans bulacağı belirtiliyor. Muhtemel 11'ler Galatasaray: Leo Franco - Sabri - Gökhan Zan - Servet - Hakan Balta - Mustafa Sarp - Ayhan - Keita - Arda - Kewell - Baros Levadia Tallinn: Kalma - Zelinski - Morozov - Kalimullin - Nahk - Sisov - Saarelma - Leitan - Ivanov - Gussev - Puri

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Cyril Zimmermann, Antonio Fernandez, Bruno Zurbrügg (İsviçre)
Yayın: Futbol Smart
Saat: 21.45

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...