22 Ağustos 2009 Cumartesi

Parmak kesmeye başladılar!


"Oy kullananların boyalı parmakları kesilecektir" demişlerdi. Seçimden bir gün sonra 2 kişinin parmakları kesildi. Yetmedi, "Bu sadece başlangıç" açıklamasını yaptılar. Taliban Afganistan'da yine korku estiriyor.

Taliban militanlarının, Afganistan'daki devlet başkanlığı ve bölgesel seçimlerde oy veren 2 Afgan'ın parmaklarını kestiği bildirildi. Ardından da Taliban unsurları seçimden bir gün sonra yaptıkları açıklamada "Bu sadece başlangıç. Ülkenin dört bir yanında 'oy kullanmayın' çağrımızı dinlemeyenlerin parmakları kesilecektir"
duyurusunu yayımladı.

Afganistan'da seçimleri gözlemleyen en büyük kurum olan, Afganistan Özgür ve Adil Seçim Vakfı yöneticisi Nadir Nadiri, Taliban'ın manevi doğum yeri olarak kabul edilen Kandahar vilayetinde meydana gelen olayda, 2 Afgan seçmene oy kullanmalarının hemen ardından saldıran Taliban militanlarının, seçmenlerin seçim boyası sürülü parmaklarını kestiklerini söyledi.

Taliban merkezi yönetimi, “Seçimlerde oy verenlerin mürekkepli parmaklarını keseceğiz” açıklaması yapmıştı. Öldürüldüğü öne sürülen örgüt lideri Molla Ömer’in liderliğindeki “Taliban Şurası” ise seçim boykotu çağrısını seçime 48 saat kala tekrarlamıştı. Taliban unsurları seçimden bir gün sonra yaptıkları açıklamada "Bu sadece başlangıç. Ülkenin dört bir yanında oy kullanmayın çağrımızı dinlemeyenlerin parmakları kesilecektir"

Kandahar'da 2 kişinin boyalı parmaklarının kesilmesi ardından ülkede yeni bir korku esmeye başladı.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...