8 Eylül 2009 Salı

Marmara'yı yağmur ve sel vurdu


Marmara ve Trakya sağanak yağışa teslim oldu. Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde sel suları altında kalan çiftlik evindeki kayıp 5 kişilik aileden üçünün cesedine ulaşıldı. Selde kaybolanlardan cesedi bulunanların sayısı 8'e çıktı. Yağış nedeniyle TEM otoyolu Edirne yönünde ulaşıma kapandı. Öte yandan Çatalca'nın Kovukdere mevkinde otomobiliyle sele kapılan bir iş adamının kaybolduğunu bildirdi.

Bu arada çok sayıda evin sular altında kaldığı Silivri'de de bir çocuğun kayıp olduğu öğrenildi. Sağanak yağış nedeniyle Çatalca'da hayat durdu, Çatalca Devlet Hastanesi'ni de su bastı.

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde kuvvetli sağanak yağış su baskınlarına ve hasara neden oldu. İlçeye bağlı bir çok köyde evler ve çiftlikler sular altında kaldı. Güngörmez köyü mevkinde bulunan ve sular altında kalan bir hayvan çiftliğinde çalışan 40 yaşındaki Fatih Çakar, eşi 30 yaşındaki Handan Çakar, çocukları 12 yaşındaki Büşra Çakar, 8 yaşındaki Berna Çakar ve 6 yaşındaki Afra Çakar kayboldu. Yoğun uğraşlar sonucu üç kişinin cesedine ulaşıldı.

YAŞLI KARI KOCANIN CESETLERİ BULUNDU

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle dere yatağındaki evleri su altında kalan ve sel sularına kapılan çiftin cesedine ulaşıldı. Dün gece kayboldukları belirlenen Mustafa Bilgin (82) ve eşi Fatma Bilgin'in (79) evlerine 100 metre uzaklıktaki çalılıkların arasında bulunduğu öğrenildi.

ÇATALCA'DA HAYAT DURDU

Çatalca'da sabahın erken saatlerinde başlayan ve sele dönüşen sağanak yağış, ilçenin bir çok yerini sular altında bıraktı. Devlet Hastanesi sular altında kalan ve köyleriyle bağlantısı kopan ilçede hayat adeta durdu.

Çatalca'da dün gece geç saatlerde başlayan yağmur sabahın erken saatlerinde şiddetini artırarak devam edince sele dönüştü. Sel sularına teslim olan Çatalca'da Devlet Hastanesi dağlardan gelen sel suları ve çamur birikintilerinin altında kaldı. Köyleri ile bağlantıyı sağlayan yollarında sel suları altında kalan Çatalca'nın merkezinde bir çok ev ve sokak çamurlar altında kaldı. Gün boyu devam eden yağış özellikle Roman vatandaşların bulunduğu mahalleyi adeta yuttu. Arama kurtarma ekiplerinin yetersiz kaldığı ilçede vatandaşlar evlerde mahsur kalan yaşlı insanları sırtlarında taşıyarak kurtardı. Evlerini ve eşyalarını de sel sularından kurtarmaya çalışan mahalle sakinleri, yetkililere tepki gösterdi. Sel suları araçları da önünde sürükleyerek zarar verdi. Çamur altında kalan araçlar kullanılamaz hale geldi.

Çatalca'da 10 itfaiye eri mahsur kaldı

Çatalca’nın İnceyiz ve Gökçeada beldeleri arasında kurtarma çalışması yapan 10 itfaiye eri sel sularında mahsur kaldı. Mahsur kalan itfaiyecilerin kurtarılması için bölgeye askeri helikopter sevk edildi.

TEM OTOYOLU EDİRNE İSTİKAMETİNDE ULAŞIMA KAPANDI

Aşırı yağış nedeniyle TEM otoyolu Edirne yönünde ulaşıma kapandı. Kapanan yolda araçlar mahsur kaldı. İstanbul Selimpaşa'da aşırı yağış nedeniyle E-5 karayolu trafiğe kapandı. Onlarca otomobil sular altında kalırken Belediye yardım çağrısı yaptı. Bölgede sular altında kalan araçlarda kurtarma operasyonu yapılıyor.

Kıyıkent'te sular altında kalan evlerde mahsur kalan vatandaşlar itfaiye botlarıyla kurtarılıyor.

ERGENEKON MAHKEMESİNİN TAVANI ÇÖKTÜ

Yoğun yağmur nedeniyle Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde ''Ergenekon'' davalarının görüldüğü salonun kafeterya bölümünün çatısının bir bölümü çöktü. İkinci ''Ergenekon'' davasının duruşmasına da ara verildi.

İSTANBUL'DA ÇOK SAYIDA EVİ SU BASTI

Dün akşam saatlerinden itibaren kentte etkisini artıran ve gece boyunca da devam eden sağanak yağış, Silivri, Çatalca, Küçükçekmece, Avcılar, Kartal, Pendik ve Tuzla'da etkili oldu.

Silivri ve Çatalca'da su baskını nedeniyle evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Ev ve iş yerlerine dolan sular ise itfaiye ve İSKİ ekiplerince tahliye ediliyor.

PENDİK'TE 5 KATLI BİNAYA YILDIRIM DÜŞTÜ

Bu arada, Pendik'te 5 katlı bir binanın çatı katına yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Yangın, olay yerine gelen itfaiye görevlilerince diğer katlara sıçramadan söndürüldü.

GÖKÇEADA VE BOZCAADA'YA ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Çanakkale'de şiddetli poyraz nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada'ya deniz ulaşımı sağlanamıyor.

Özellikle Kuzey Ege Denizi'nde etkili olan fırtına, Gökçeada-Kabatepe ile Bozcaada Geyikli hattındaki arabavapur seferlerini olumsuz etkiledi. Saatteki hamle hızı zaman zaman 70 kilometreyi aşan poyraz nedeniyle, ilk olarak sabah 07.00'de Gökçeada'dan Kabetepe'ye yapılması gereken sefer iptal edildi. Geyikli'den ise sabah 07.30'da Bozcaada'ya ulaşan arabavapurunun ardından, 10.00'daki sefer hava muhalefeti nedeniyle ertelendi. Ulaşımı sağlayan GESTAŞ´ın yetkilileri, fırtınanın durumuna göre seferlerin yeniden düzenleneceğini bildirdi.

Diğer yandan, boğazda yaklaşık 40 kilometre hızla esen poyraz, Çanakkale-Eceabat, Kepez-Eceabat ve Lapseki-Gelibolu hatlarındaki deniz ulaşımını etkilemedi.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...