25 Ağustos 2009 Salı

Neden Windows XP?



Windows 7’ye geçmek için pek çok iyi sebep var. Ancak Windows XP’yi terk edip Windows 7’ye gibi geçmemek için de çeşitli sebepler ortaya konabilir. Özellikle Windows Vista’ya geçmeyip bu işletim sistemini atlayanlardan bir kısım kullanıcı, daha uzun süre Windows 7’ye ihtiyaç olmadan yola Windows XP ile devam edebileceğini düşünüyor.

Peki ama bu durumun nedenleri ne olabilir? Windows XP kullanıcılarının Windows 7’ye geçmemek için ortaya sürdüğü sebeplerden, düşüncelerden ve yorumlardan 7 tanesini, 7. Windows’a atıfta bulunmak için sizin için derledik...

1. Güvenlik
Test edilene kadar uzak durmak...

Windows 7’nin güvenliği zayıf. Hangi Windows sürümünün çıkar çıkmaz süper güvenlik sunduğu görülmüş? Aradan birkaç ay geçip de ilk servis paketi yayınlanana kadar herhangi bir Windows sürümü hackerların oyun alanıdır. Yeni yazılan trojanler, virüsler ve casus yazılımlar, büyük güvenlik açıkları keşfedilene kadar ortada cirit atacak.

2. Masraf
Yeni işletim sistemi satın almanın maliyeti...

Windows 7 pahalı, daha doğrusu işletim sistemi kadar parça değiştirmek de para tutuyor.

Hali hazırdaki işletim sistemini terk etmek demek artık o işletim sistemine ödenen paradan yarar sağlamamak demek.

3. Format
Format atmak zahmetli bir iş

Windows XP’den Windows 7’ye geçmek için temiz bir kurulum yapmak gerekiyor. Başka bir tabirle format atmak. Vista kullanıcıları ise denk sürümler arasında rahat geçiş yapabiliyor. Ancak Ultimate, Professional, Home gibi farklı fiyat dilimleri arasında geçişte sorun var.

4. Sürücüler
Her parçaya uygun sürücü olacağının garantisi yok...

Bir önceki maddeyi destekleyen bir sebep bu. Bütün sürücüleri ve neredeyse bütün yazılımları yenilemek gerekecek. Sonuç itibariyle en büyük zahmeti 32 bit XP kullananlar 64 bit’e geçerken yaşayacak.

Bilgisayarın bütün parçaları için 64 bit Windows 7 sürücüleri kurmak gerekecek. Windows 7 içerisinde gelen sürücüler yeterli olacak mı?

Bu arada eski Windows XP yazılımlarını sanal XP ile çalıştırmayı düşünen Sony Vaio kullanıcıları için sanal XP desteği olmadığını da hatırlatalım.

5. Büyük yenilik yok
Windows 7’ye geçmek için dev sebep?

Windows XP hali hazırda düzgün çalışıyor, bütün yamaları yapılmış, programlar sorunsuz. Office 2007 çalıştırıyor, kaldı ki çoğu kullanıcı hala Office 2003 kullanıyor. Elindeki mevcut kurulumdan memnun olan kullanıcılar için pratik kullanımda Windows 7 karşı konulmaz bir yenilik içermiyor.

6. Yeni ara yüz
Ufak farklar büyük sıkıntılar yaratabilir

Windows XP kullanıcıları yeni ara yüze alışmak zorunda kalacak. Bu tahmin edilenden daha büyük bir sıkıntı olabilir. Her ne kadar Windows 7 ara yüzü şık ve kullanımı kolay bir ara yüz olsa da alışma sürecinde iş gücü kaybı yaşanacak. Alışıldık ayarlar, sorun düzeltmeler geçersiz olacak. Basit şeylerin yerini yeni baştan arayıp bulmak zorunda kalmak kullanıcılara sıkıntı verecek.

7. Eski bilgisayar
XP’nin düşük ihtiyaçları...

Eski bir bilgisayar Windows XP’yi terk etmemek için iyi bir sebep. Windows 7’nin sistem ihtiyaçları oldukça düşük olabilir, buna karşın Windows XP’nin sistem ihtiyaçları daha düşük. Minimum gereksinimler bir yana kötü donanımda Windows XP gayet iyi çalışıyor. Ayrıca Microsoft’un Windows 7 Starter Edition’u perakende olarak satmayacağını da hatırlatalım.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...