7 Eylül 2009 Pazartesi

Bütün hafta yağışlı geçecek




Marmara Bölgesi'nin batısında bugün kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Marmara'nın batısında kuvvetli yağış beklenirken, hava sıcaklığı da 4 ila 6 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden elde edilen bilgilere göre, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Göller Yöresi, Antalya'nın iç kesimleri, Ankara'nın güney ve batı ilçeleri ile Konya, Eskişehir, Bolu, Siirt, Batman, Mardin, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Marmara'nın batısında kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı yağış alan yerlerde hissedilir derecede (4 ila 6) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile yurdun güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak esecek.

Öte yandan meteoroloji, yağışların Marmara'nın batısında kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Marmara'nın batısında kuvvetli olacak. Rüzgar; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kuzey ve İç Ege (İzmir, Manisa, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar ve Denizli ile Muğla'nın iç kesimleri) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kuzey ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Akdeniz: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri (Isparta, Burdur ve Antalya'nın iç kesimleri) ile Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir, Konya ile Ankara'nın güney ve batı çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı, iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu, kıyıları ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Az bulutlu, zamanla bölgenin kuzey ve doğusu parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis, Van, Şırnak, Hakkari) kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Siirt, Mardin ve Batman çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. (ANKA)

EDİRNE'DE YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Edirne'de gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden yağmur yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Son 12 saatte ise metrekareye 16.8 kilo yağış düştü.

Hava sıcaklığı'nın 14 derece olduğu Edirne'de dün gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden yağmur yağışı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşmasına neden oldu. Trafikte ise yağmur yağışı nedeniyle yer yer aksamalar yaşandı. Polis ekipleri ise kavşaklarda oluşan kuyruklara müdehale etti. Son 12 saat içinde ise metrekareye 16.8 kilo yağış düştü.Kırklareli'nde hafif şekilde yağan yağmur yağışı

ise günlük yaşamı etkilemedi. Tekirdağ'da ise yağmur yağmadı.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yağmur yağışının gün boyu ve yarın da devam edeceğini bildirdi.

FIRTINA YÜZÜNDEN ŞARKÖY SAHİLLERİNE DEMİRLEDİ

Marmara Denizi'nde gece saatlerinde etkili olan fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Marmara Denizi'nde seyreden yerli ve yabancı bandıralı 56 şilep ve tanker, gece, saatteki hızı 70 kilometreyi aşan fırtına nedeniyle yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirdi.

Geceyi tüm ışıklarını yakarak Şarköy sahillerinde geçiren gemilerden 39'u, fırtınanın etkisini azaltmasıyla sabah saatlerinde demir alarak boğazlardan geçmek üzere hareket etti. 17 gemi ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için Şarköy'de demirli bekliyor.

FIRTINA BALIKÇILARI DA ETKİLEDİ

Fırtına, Şarköylü balıkçıları da etkiledi. Meteorolojinin uyarılarını dikkate alan bazı balıkçı tekneleri balığa çıkmadı.

Marmara Denizi'nde balıkta olan diğer tekneler de fırtınanın artmasının ardından geri dönerek Şarköy, Mürefte ve Hoşköy Balıkçı barınaklarına demirlemek zorunda kaldı.

Öte yandan, Meteoroloji yetkilileri, Marmara Denizi'ndeki fırtınanın önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirterek, bölgede sağanak yağış beklendiğini bildirdi.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...