5 Şubat 2011 Cumartesi

Facebook'ta herkes süper mutlu!

Çevrenizdeki pek çok kişinin harika bir hayatı olduğunu ama sizinkinin berbat olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Stanford Üniversitesi'nden Alex Jordan'ın yaptığı bir araştırmaya göre Facebook profillerindeki fotoğraflar insanların mutsuz olmasına yol açıyor.

Arkadaşlarımızın profillerindeki fotoğraflara baktığımızda genellikle arkadaşlarıyla eğlenerek kahkalar attıkları ya da gezip tozdukları yerlerdeki tatil fotoğraflarını görüyoruz. Bunun yanında profil bilgilerinde yazdıklarını okuduğumuzda onun ne kadar mükemmel bir hayata sahip olduğunu düşünüp kendi hayatımızla kıyaslamaya gidiyoruz.

Sonuçta bizim dışımızda neredeyse herkesin sürekli tatil yaptığı, arkadaşlarıyla eğlendiği adeta bir mutluluk denizinde yüzdüğü bir hayata sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu durum doğal olarak moralimizi bozuyor ve giderek büyük bir mutsuzluğa dönüşüyor. Facebook'ta en çok kadınlar paylaşım yaptığından bu durumdandan da en çok onlar etkileniyor.

Araştırmayı yapan ekibin ortaya koyduğu gerçekler ise işin aslının hiç de böyle olmadığını ortaya koyuyor. Aslında profillerinde sürekli çatlayana kadar gülerken gördüğümüz insanların çoğunun hayatı sandığımız gibi harika değil. Hatta bazılarınınki bizimkinden daha kötü!

Hayatlarımızın Facebook profillerimizden ibaret olmadığını akıllardan çıkarmamak gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...